10 tips om duurzamer te printen

Wereldwijd worden er jaarlijks 152 biljoen a4’tjes geprint. Daarvan wordt 40% slechts één keer gebruikt, 25% belandt al dezelfde dag in de prullenbak en 20% wordt zelfs zonder ooit maar te bekijken weggegooid (Computertotaal, 2010). Zonde natuurlijk! Niet alleen voor uw portemonnee, maar ook erg slecht voor het milieu!

Natuurlijk bent u inmiddels bekend met de milieuvriendelijke tonercartridges van duurzaamprinten.nl, maar wist u dat er naast de aanschaf van gerecyclede cartridges nog vele andere manieren zijn om uw inkt-, papier- en energieverbruik naar beneden te helpen? Duurzaamprinten geeft u tien tips!:

Tip 1: Het lettertype van uw document bepaalt de hoeveelheid inkt die gebruikt wordt. Calibri, Verdana en Arial zijn ‘zuinige lettertypen’.

Tip 2: Of download een duurzaam lettertype via bijvoorbeeld www.ecofonts.com. Dergelijke lettertypes besparen tot 20% extra inkt.

Tip 3: Print dubbelzijdig en druk wanneer mogelijk 2 pagina's op 1 zijde af! Dat scheelt in papierverbruik en is dus beter voor het milieu!

Tip 4: Om zo min mogelijk energie te verbruiken; schakel uw printer 's avonds automatisch uit, door middel van een timer!

Tip 5: Zorg ervoor dat uw printers automatisch in stand-by schakelen wanneer zij een poos niet gebruikt worden.

Tip 6: Gebruik duurzaam/gerecycled papier. Voor papier met een FSC- keurmerk zijn alleen grondstoffen uit duurzaam beheerde bossen gebruikt.

Tip 7: Voorspelbaar, maar essentieel. Print alleen wanneer het nodig is! Veel documenten zijn ook vanaf een computerscherm goed te lezen!

Tip 8: Sommige printers zijn duurzamer dan andere! Heeft u een nieuwe printer nodig? Informeer bij duurzaamprinten!

Tip 9: Zorg voor een goede afvalstroom van uw oude printpapier.

Tip 10: Zorg voor een goede afvalstroom van uw lege cartridges. U kunt ze bijvoorbeeld inleveren via www.eeko.com en doneren aan een goed doel! 

Eeko Print B.V. is een onderdeel van Eeko Group B.V. Alle rechten voorbehouden.