FAQ

Vraag en antwoord

1. Waarom zijn de Eeko Print cartridges zo veel goedkoper dan originele merkcartridges?

Dit heeft te maken met het feit dat onze Eeko Print cartridges gerecycled zijn. De lege originele HP,Lexmark,Canon,Brother,Oki cartridges die bij ons binnen komen via de inzameling worden aan onze producenten aangeboden. Hier worden de cartridges gerecycled.
Wij bieden de gerecyclede cartridges weer aan, waardoor we de duurzame cirkel rond kunnen maken en de cartridges extra voordelig kunnen aanbieden.

 

2 Wat betekent remanufactured?

Remanufactured toner: Een hergebruikte tonercartridge die is bijgevuld met nieuw tonerpoeder en waar een nieuwe drumrol ingezet wordt. De kwaliteit van de tonercartridge wordt grondig gecontroleerd voor hij hergebruikt wordt. Voordelen: Kostenbesparing door hergebruik, de afvalberg wordt mede door ons inzamelprogramma voor lege toners beperkt, minder nieuwe grondstoffen noodzakelijk, de kwaliteit is goed door voortdurende kwaliteitstesten en controles.

Bekijk hier hoe lege tonercartridges worden hergebruikt/recycled bij onze leveranciers.

 

3 Wat is de levertijd wanneer er geen voorraad is?

Wanneer we (toner)cartridges niet op voorraad hebben bedraagt de levertijd normaal gesproken ca 3 werkdagen. Mocht er een langere levertijd zijn, nemen we contact met u op. Bij spoed zullen we in overleg met u bekijken of we een alternatief aan kunnen bieden.

 
4 Zit er garantie op cartridges die ik bij Eeko Print bestel?

Wij bieden 2 jaar lang 100% garantie op onze Eeko Print cartridges.
 

5 Vervalt garantie op mijn printer bij gebruik van Eeko Print cartridges?

Het gebruik van Eeko Print cartridges heeft geen invloed op de garantie, welke wordt verstrekt door de producent van uw apparaat. Mocht het in het onwaarschijnlijke geval zo zijn, dat een product van ons schade toebrengt aan uw apparaat, neem dan contact op met Eeko Print. Wij zorgen ervoor dat onze leverancier de garantie van dit apparaat overneemt. Deze garantie geeft u dezelfde zekerheid, die u niet alleen van het originele (OEM) product mag verwachten, maar ook van onze leverancier als gerenommeerd producent.

 

6 Wanneer betaal ik verzendkosten?

U betaalt 4.75 euro verzendkosten excl. BTW bij bestellingen onder de 250 euro exclusief BTW. Bij bestellingen boven de 250 euro excl. BTW betaalt u geen verzendkosten.

 

7 Wat te doen als de printkwaliteit slecht is?

Mocht een van onze Eeko Print cartridges klachten geven, kunt u contact opnemen met onze klantenservice of het klachtenformulier op onze website invullen. U ontvangt van ons een RMA document met daarop een gratis antwoordnummer. Wij sturen u dezelfde dag een vervangende toner toe, waarvoor u een factuur ontvangt. Wanneer wij uw defecte cartridge hebben ontvangen, crediteren wij deze weer aan u, zodat de tonercartridge kosteloos vervangen is.

 

8 Hoe is de kwaliteit van Eeko Print cartridges?

De Eeko Print cartridges die wij leveren voldoen aan de Europese kwaliteitsnormering DIN-33870 en zijn kwalitatief hoogwaardige tonercartridges. De kwaliteit wordt constant getest. Het prijsvoordeel wordt veroorzaakt door het hergebruiken van de cassette. Onze leveranciers zijn gecertificeerd conform ISO9001 en ISO14001. Eeko Print is onderdeel van de Eeko Group en is gecertificeerd conform ISO9001.

 

9 Wat moet ik doen als ik mijn bestelling nog niet heb ontvangen?

Wanneer u uw bestelling niet op de afgesproken werkdag heeft ontvangen, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. We zullen contact opnemen met de transporteur en u de status doorgeven van uw bestelling. Wanneer u voor 15.00 uur bestelt, vindt de levering normaalgesproken de volgende werkdag plaats, natuurlijk in overleg met u.

 

10 Kan ik de factuur nogmaals ontvangen?

U kunt ten allen tijde een kopie factuur bij ons opvragen.

  

11 Wat moet ik doen als ik mijn tonercartridge niet kan vinden op de internetsite?

Wanneer u uw tonercartridge niet kunt vinden via de internetsite, kunt u via deze link makkelijk uw toner zoeken: hulp bij bestellen. Mocht u uw tonercartridge nog niet kunnen vinden, vul dan ons contactformulier in en vraag een offerte hiervoor op. Niet alle tonercartridges zijn als gerecycled model leverbaar. Indien dit het geval is is, nemen we contact met u op en zullen we in overleg met u een prijsofferte doen voor originele tonercartridges.

 

12 Kan ik een factuur met BTW specificatie ontvangen?

Alle originele facturen worden per post naar u verstuurd en zijn altijd BTW gespecificeerd.

 

13 Ik heb de verkeerde cartridges besteld, wat nu?

Wanneer u verkeerde cartridges heeft besteld kunt u deze natuurlijk ruilen tegen de juiste toners. Neem dan binnen 14 dagen na ontvangst contact met ons op via onze klantenservice. U ontvangt dan een retourformulier waarmee u deze toners kunt retourneren. Wij sturen u direct de juiste toners toe, waarvoor u een factuur ontvangt. Wanneer wij de verkeerde toners van u retour hebben ontvangen, ontvangt u van ons hiervoor een creditnota.

 

14 Wat moet ik doen als ik beschadigde cartridges heb ontvangen?

Mochten de cartridges defect of in defecte verpakking aangeleverd worden, neem dan binnen 14 dagen na levering contact met ons op via onze website (retourformulier ) of klantenservice. Geef aan om welk product het gaat. Wij sturen u een retournummer toe, zodat u de toners kosteloos kunt retourneren. Wij sturen u direct nieuwe toners toe, hiervoor ontvangt u een factuur. Wanneer wij uw defecte toners ontvangen, ontvangt u van ons hiervoor een creditnota .

 

15 Ik heb cartridges besteld maar gebruik ze niet, kunnen ze worden teruggeleverd?

Wanneer u tonercartridges bij Eeko Print heeft besteld, maar door omstandigheden niet gebruikt of gebruikt heeft, kunt u via onze klantenservice of website ( retourformulier ) contact met ons opnemen. Geeft u exact door om welke types en hoeveel cartridges het gaat. Voor cartridges die korter dan 3 maanden geleden zijn besteld, ontvangt u het volledige bedrag terug van aanschaf. Zijn de tonercartridges langer dan 3 maanden voor aanmelden aan u geleverd, behoudt Eeko Print zich het recht voor u een aanbieding te doen voor het terugkopen van deze toners.

 

16 Kan ik ook originele cartridges bestellen?

U kunt ook originele tonercartridges bij ons bestellen. Kijk op onze outlet pagina voor enorme voordelen op een groot aantal originele tonercartridges. 
Dit zijn originele toners die we middels ons inzamelprogramma Eeko binnen krijgen. De prijzen hiervan zijn geldig zolang de voorraad strekt.
Mochten uw tonercartridges niet op de outlet pagina staan, stuur ons dan een overzicht met de type printers of cartridges die u gebruikt. U ontvangt van ons een offerte  op maat voor originele cartridges.

 
17 Hebben jullie andere tips om duurzamer te printen?

Jazeker, naast de aanschaf van gerecyclede cartridges zijn er nog vele andere manieren om uw inkt-, papier- en energieverbruik naar beneden te helpen. Klik hier voor een overzicht van tien tips.

Eeko Print B.V. is een onderdeel van Eeko Group B.V. Alle rechten voorbehouden.